https://data.utrecht.nl/dataset/tellingsbestand-verkiezingen-tweede-kamer-2023

Tellingsbestand verkiezing Tweede Kamer 2023

  • Beschikbaar sinds
  • Laatste wijziging

• Beschrijving: Op donderdag 23 november 2023 was de centrale stemopneming van de Tweede Kamerverkiezing in de gemeente Utrecht. Toen zijn alle stemmen van de verkiezing op 22 november 2023 per kandidaat geteld. Al deze tellingen staan in het proces-verbaal van het gemeentelijk stembureau. De tellingen zijn ingevoerd in de ondersteunende software verkiezingen (osv). Uit deze software komt het tellingsbestand. In het tellingsbestand staan alle stemmen per stembureau per partij per kandidaat. U kunt het bestand gebruiken om de uitslag te controleren. Ook kunt u het bestand gebruiken om eigen analyses uit te voeren of visualisaties te maken. NB: Op 30-11-2023 plaatsten we een nieuwe versie van het tellingsbestand. Het gemeentelijk stembureau heeft toen in een nieuwe zitting correcties gedaan.

• Bron: gemeente Utrecht

• Beperkingen: We publiceren het tellingsbestand om de verkiezingen open en transparant te maken. U kunt geen rechten ontlenen aan het bestand.

• Mogelijkheden: U kunt dit bestand gebruiken om de uitslagen te bekijken, analyses uit te voeren, visualisaties te maken, etc.

Downloadbare bestanden (1)

Kenmerken

Classificaties
Geen
Thema
Bestuur
Updatefrequentie van de data
Onbekend

Contactgegevens

Naam
Publiekszaken gemeente Utrecht
E-mail
opendata@utrecht.nl

Eigenaarschap

Bronhouder
Publiekszaken
Publiekszaken gemeente Utrecht opendata@utrecht.nl
Uitgever
Utrecht http://standaarden.overheid.nl/owms/terms/Utrecht_(gemeente)
Broncatalogus
/