https://data.utrecht.nl/dataset/tellingsbestand-verkiezing-tweede-kamer-2023-hoofdstembureau

Tellingsbestand verkiezing Tweede Kamer 2023 Hoofdstembureau

  • Beschikbaar sinds
  • Laatste wijziging

• Beschrijving: Dit is het bestand dat is ontstaan door de invoer van de gegevens uit de processen-verbaal van alle stembureaus in de kieskring Utrecht. De kieskring Utrecht is de hele provincie Utrecht. Het hoofdstembureau van de kieskring Utrecht heeft tijdens de zitting van 27 november 2023 de totalen per partij en kandidaat in de Kieskring vastgesteld. Op 30 november 2023 heeft het centraal stembureau (De Kiesraad) de totalen per partij en kandidaat gecorrigeerd omdat door verschillende gemeentelijke stembureaus correcties zijn uitgevoerd. De publicatie van deze bestanden bevordert de transparantie en controleerbaarheid van het proces dat leidt tot de vaststelling van de uitslag. Daarnaast kunnen personen en organisaties kennis nemen van uitslagen, analyses uitvoeren, visualisaties maken, etc.

• Bron: Hoofdstembureau van de kieskring Utrecht

• Beperkingen: We publiceren het tellingsbestand om de verkiezingen open en transparant te maken. U kunt geen rechten ontlenen aan het bestand.

• Mogelijkheden: U kunt dit bestand gebruiken om de uitslagen te bekijken, analyses uit te voeren, visualisaties te maken, etc.

Downloadbare bestanden (1)

Kenmerken

Classificaties
Geen
Thema
Bestuur
Updatefrequentie van de data
Onbekend

Contactgegevens

Naam
Publiekszaken gemeente Utrecht
E-mail
opendata@utrecht.nl

Eigenaarschap

Bronhouder
Publiekszaken
Publiekszaken gemeente Utrecht opendata@utrecht.nl
Uitgever
Utrecht http://standaarden.overheid.nl/owms/terms/Utrecht_(gemeente)
Broncatalogus
/